Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53966

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Estragon
250 ml Hovězí vývar základní
1 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1,2 kg Telecí ledviny
125 ml Víno bílé
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 093kJ
5% Sacharidy 19 g
142% Tuky 107 g
48% Sodík 964 mg
95% Bílkoviny 54 g

Pečené telecí ledviny postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 250 °C. Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. Opečeme je ze všech stran na pekáči.

2

Oškrábeme mrkev, petržel, celer a zeleninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kousky.

3

Zeleninu včetně cibule přidáme k masu a vložíme k němu ještě estragon.

4

Zalijeme maso vývarem a vínem, vložíme do trouby a 20 minut pečeme.

5

Ztlumíme teplotu v troubě na 180 °C. Obrátíme maso a pečeme ještě 90 minut. Během pečení maso několikrát obrátíme a poléváme šťávou. Nakonec hotové maso vyjmeme a necháme odpočívat.

6

Přes síto přecedíme vzniklou šťávu a ještě ji povaříme, potom necháme šťávu odpařit, aby zhoustla. Maso přelijeme šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept