Pečené telecí ledviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené telecí ledviny
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53966 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
50 g | Estragon |
250 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1,2 kg | Telecí ledviny |
125 ml | Víno bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Estragon, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Telecí ledviny, Víno bílé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené telecí ledviny postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 250 °C. Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. Opečeme je ze všech stran na pekáči. |
2 | Oškrábeme mrkev, petržel, celer a zeleninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kousky. |
3 | Zeleninu včetně cibule přidáme k masu a vložíme k němu ještě estragon. |
4 | Zalijeme maso vývarem a vínem, vložíme do trouby a 20 minut pečeme. |
5 | Ztlumíme teplotu v troubě na 180 °C. Obrátíme maso a pečeme ještě 90 minut. Během pečení maso několikrát obrátíme a poléváme šťávou. Nakonec hotové maso vyjmeme a necháme odpočívat. |
6 | Přes síto přecedíme vzniklou šťávu a ještě ji povaříme, potom necháme šťávu odpařit, aby zhoustla. Maso přelijeme šťávou a podáváme. |