Recept

Francouzská hovězí polévka pot au feu

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53968

Ingredience

1 ks Bobkový list
6 ks Celer řapíkatý
6 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
1 kg Hovězí kýta
500 g Hovězí maso přední
1 kg Kosti hovězí morkové
300 g Kosti hovězí řídké
100 g Mrkev kořen
8 ks Pepř černý celý
3 ks Pórek
50 g Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
50 g Tymián čerstvý
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

103% Kalorie 2,037 kcal
Kilojoule 8 524kJ
14% Sacharidy 52 g
270% Tuky 203 g
43% Sodík 856 mg
119% Bílkoviny 67 g

Francouzská hovězí polévka pot au feu postup přípravy receptu:

1

Omyjeme maso a kosti studenou vodou a osušíme je.

2

Na plotnu připravíme hrnec. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a v nahřátém hrnci opečeme řezné plochy cibule dohněda.

3

Do hrnce přidáme kosti, hrudí, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a tymián. Přilijeme studenou vodu a přivedeme k varu. Sbíráme pěnu z povrchu polévky. Když voda začne vařit, přidáme ještě hovězí kýtu a ztlumíme teplotu. Vaříme asi 3 hodiny.

4

Oškrábeme mrkev, pórek omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Celerové řapíky opláchneme a pokrájíme na kousky. 30 minut před skončením vaření polévky do ní přidáme pokrájenou zeleninu a morkové kosti.

5

Je-li maso a zelenina měkká, vyndáme je ven, naservírujeme na talíře a zalijeme trochou vývaru.

6

Přes síto přecedíme polévku a servírujeme jako první chod. Podáváme k ní opečený chléb.

7

Na plátky nakrájíme maso a společně se zeleninou podáváme jako druhý chod.

Poznámka

K masu se ve Francii podává také sladkokyselá zelenina nebo dokonce nakládané třešně či švestky, případně i různé druhy hořčice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept