Recept

Ragú připravované z volské oháňky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53972

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1,5 kg Hovězí oháňka
4 ks Jalovec
50 g Koriandr čerstvý
4 cl Martell cognac
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Pórek
2 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
500 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

103% Kalorie 2,033 kcal
Kilojoule 8 505kJ
12% Sacharidy 42 g
172% Tuky 129 g
8% Sodík 169 mg
75% Bílkoviny 42 g

Ragú připravované z volské oháňky postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Mrkev a petržel oškrábeme a pokrájíme nadrobno. Omyjeme pórek a odstraníme z něj kořínkovou a uvadlou zelenou část. Nakrájíme pórek na nudličky.

2

Volskou oháňku omyjeme, osušíme a osolíme. V pekáči rozehřejeme máslo společně s olejem a na něm zprudka opečeme oháňky.

3

K opečeným oháňkám vložíme nakrájenou mrkev, petržel a pórek, přidáme jalovec, koriandr, tymián, bobkový list, nasekanou cibuli, česnek a opékáme. Přidáme rajčatový protlak a mouku a znovu opečeme.

4

Vlijeme polovinu množství vína, přivedeme k varu a ztlumíme teplotu ohně. Přikryjeme poklicí a dusíme 3 hodiny. Občas mícháme a přiléváme víno.

5

Když se maso začne uvolňovat od kosti, vyjmeme je z pekáče.

6

Prolisujeme šťávu přes síto a nakonec do ní vmícháme koňak a svaříme ji, aby zhoustla. Maso podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Pokud chceme podávat ragú bez kostí, musíme maso vykostit horké, pak už je to velmi obtížné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept