Jednoduchý recept

Jehněčí plec pečená

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53977

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
1,5 kg Jehněčí plec
4 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
50 g Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
125 ml Vývar jehněčí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 770kJ
14% Sacharidy 49 g
506% Tuky 379 g
21% Sodík 428 mg
150% Bílkoviny 84 g

Jehněčí plec pečená postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené jehněčí maso osolíme a opepříme. Vetřeme do něj tymián, rozmačkané stroužky česneku a olivový olej. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.

2

Předehřejeme troubu na 160 °C.

3

Do pekáče vlijeme olej, rozpálíme jej a vložíme maso, které na oleji zprudka opečeme. Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na kostičky a necháme na oleji zesklovatět. Zalijeme vínem a přikryjeme poklicí. Dusíme 45 minut v troubě.

4

Oškrábeme mrkev a brambory, mrkev nakrájíme na kolečka a brambory pokrájíme na kostky.

5

Maso vyndáme z pekáče a vsypeme mrkev s bramborami. Promícháme a vrátíme maso zpátky do pekáče. Přimícháme rozmarýn a šťávou přelijeme maso. Znovu přikryjeme a dalších 45 minut dusíme. 15 minut před skončením pečení odkryjeme pekáč a zvýšíme teplotu na 200 °C.

6

Hotové maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a pokrájíme na plátky. Do šťávy vmícháme nasekanou petrželku a servírujeme s masem.

Poznámka

Místo tymiánu můžeme použít čerstvou majoránku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept