Jablkový salát s ředkvičkami a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový salát s ředkvičkami a koprem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53979 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
250 g | Jogurt bílý |
20 g | Kopr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 390,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablkový salát s ředkvičkami a koprem postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na malé kousky, které dáme do vhodné misky. Ihned je pokapeme citrónovou šťávou. Důkladně očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na stejné kousky jako jablka. |
2 | Posypeme solí, pepřem, přidáme nasekaný kopr. Pomocí dvou vidliček promícháme. |
3 | Do jogurtu dáme mletou papriku, dobře rozkvedláme a přimícháme do salátu. |
4 | Všechny suroviny ještě jednou promícháme, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |