Recept

Lososový tataráček na ledovém salátu

  • Kanada
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53990

Ingredience

1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice
10 ks Kapary
400 g Losos - filety
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1,5 polévková lžíce Pažitka
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl mořská
3 ks Šalotka
Na ozdobu
1 ks Citrony
200 g Salát ledový
Opečená veka
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
8 plátek Veka
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 788kJ
13% Sacharidy 47 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 344 mg
48% Bílkoviny 27 g

Lososový tataráček na ledovém salátu postup přípravy receptu:

1

Šalotku očistíme, petrželku kudrnku a pažitku omyjeme a vše velmi nadrobno pokrájíme. Omyté a osušené filety čerstvého lososa nakrájíme na velmi malé kostičky. Kapary pokrájíme nadrobno nebo je v misce rozmačkáme vidličkou. Oboje dáme do misky, přidáme extra olivový olej (3 lžíce), pepř 4 barev, šalotku, pažitku, petrželku, ostrou hořčici, mořskou sůl, důkladně promícháme, podle chuti přidáme citrónovou šťávu.

2

Omyjeme a osušíme citrón, který nakrájíme na osminky. Listy ledového salátu dobře omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Připravíme si plátky z veky (asi 1 - 1.5cm), které opečeme v topinkovači, pokapeme je extra olivovým olejem (2 lžíce) a otřeme česnekem.

3

Tatarák upravíme tak, že z něj upravíme do středu talířů malé kopečeky, dokola ozdobně poklademe listy salátu a ozdobíme plátky citrónu. K lososovému tataráku podáváme zvlášť opečené plátky veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept