Jednoduchý recept

Čerstvé domácí vaječné těstoviny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54011

Ingredience

500 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 349kJ
26% Sacharidy 92 g
14% Tuky 11 g
9% Sodík 178 mg
38% Bílkoviny 21 g

Čerstvé domácí vaječné těstoviny postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou smícháme se solí, uděláme do ni důlek, do kterého dáme 2 celá vejce a 3 vaječné žloutky. Postupně je vidličkou zašleháváme, až se uplně s moukou spojí. Hrudku těsta dáme na pomoučený vál a rukama těsto důkladně uhněteme - nesmí se lepit. Trvá to přibližně 7-10 minut. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky na několik hodin odležet.

2

Těsto vyválíme na pomoučeném vále válečkem na plát silný asi 1-2 mm (podle druhu těstovin). Poté ho nakrájíme na požadované tvary, zpracujeme podle potřeby. Domácí těstoviny vaříme ve větším množství vody asi 4 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept