Roštěná po vídeňsku

45 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
51 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibule a jednu z nich nakrájíme na kostičky, zbylé na kolečka.
  • 2
    Roštěnky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
  • 3
    V pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme kolečka cibule.
  • 4
    Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej a z každé strany na něm 2 minuty zprudka opékáme roštěnky. Vyndáme je a zabalíme do alobalu.
  • 5
    Do pánve, kde bylo maso, vložíme kostičky cibule, zaprášíme je moukou a opečeme dozlatova. Zalijeme je vývarem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Osolíme a opepříme.
  • 6
    Z druhé pánve vyndáme kolečka cibule. Necháme je na papírové utěrce okapat.
  • 7
    Roštěnky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a obložíme dozlatova osmaženou cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.