Jednoduchý recept

Roštěná po vídeňsku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54015

Ingredience

5 ks Cibule
750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
250 ml Masový vývar
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
4 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 946kJ
3% Sacharidy 12 g
72% Tuky 54 g
27% Sodík 539 mg
73% Bílkoviny 41 g

Roštěná po vídeňsku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibule a jednu z nich nakrájíme na kostičky, zbylé na kolečka.

2

Roštěnky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

3

V pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme kolečka cibule.

4

Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej a z každé strany na něm 2 minuty zprudka opékáme roštěnky. Vyndáme je a zabalíme do alobalu.

5

Do pánve, kde bylo maso, vložíme kostičky cibule, zaprášíme je moukou a opečeme dozlatova. Zalijeme je vývarem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Osolíme a opepříme.

6

Z druhé pánve vyndáme kolečka cibule. Necháme je na papírové utěrce okapat.

7

Roštěnky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a obložíme dozlatova osmaženou cibulí.

Poznámka

Cibule bude ještě křupavější, pokud ji před smažením poprášíme hladkou moukou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept