Recept

Smažené telecí řízky s citronovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54021

Ingredience

2 ks Citrony
2 cl Dolin - Vermouth
2 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
3% Sacharidy 11 g
15% Tuky 11 g
27% Sodík 530 mg
59% Bílkoviny 33 g

Smažené telecí řízky s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené telecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce.

2

V pánvi rozpálíme olej a máslo a řízky na něm opečeme 2 minuty po každé straně. Vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.

3

Na pánev vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu a vermut. Povaříme a rozředíme šťávou připečeniny. Do omáčky vmícháme nadrobno nasekanou petrželku a kapary.

4

Hotové řízky podáváme přelité omáčkou a obložíme plátky druhého citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept