Smažené telecí řízky s citronovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené telecí řízky s citronovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
2 cl | Dolin - Vermouth |
2 polévková lžíce | Kapary |
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 665,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené telecí řízky s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené telecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a máslo a řízky na něm opečeme 2 minuty po každé straně. Vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu. |
3 | Na pánev vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu a vermut. Povaříme a rozředíme šťávou připečeniny. Do omáčky vmícháme nadrobno nasekanou petrželku a kapary. |
4 | Hotové řízky podáváme přelité omáčkou a obložíme plátky druhého citronu. |