Smažené vepřové řízky s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené vepřové řízky s fenyklem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54025 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Fenykl obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 118,5mg |
Draslík | 684,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené vepřové řízky s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a 20 g másla. Opékáme řízky při střední teplotě. Vyndáme je z pánve a zabalíme je do alobalu. |
2 | Slijeme z pánve tuk a přidáme na ni fenykl - nejlépe čerstvá semínka. Zalijeme bílým vínem, kterým rozředíme připečeniny. Vaříme, dokud nezhoustne a zahustíme 30 g másla. |
3 | Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané nadrobno nasekanou petrželkou. |