Kuře Marengo s krevetami

115 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1289 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
67 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme osolené, naporcované kuře a 10-12 minut po obou stranách opékáme. Opečené maso vyjmeme. Do pánve přidáme očištěné šalotky a zprudka je smažíme 8 minut. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 2
    Ze šťávy v pánvi sebereme kromě jedné lžíce všechen tuk, přisypeme mouku a zlehka ji opékáme 3-5 minut. Postupně přilijeme vývar a víno, promícháme a povaříme. Přidáme rajčata, očištěné, na 1/4 nakrájené žampiony, rajčatový protlak, rozetřený česnek, snítku petrželky, snítku tymiánu a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Do pánve vrátíme šalotky a kuře a pod pokličkou dusíme 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180°C.
  • 4
    K téměř měkkému kuřeti přimícháme očištěné krevety a pokrm dusíme ještě 10 minut.
  • 5
    Při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.