Jednoduchý recept

Kuře Marengo s krevetami

  • Francie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kuře Marengo s krevetami 5 1
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54026

Ingredience

250 g Krevety tygří - loupané
1500 g Kuře
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé
150 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
6 ks Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,289 kcal
Kilojoule 5 394kJ
18% Sacharidy 64 g
90% Tuky 67 g
40% Sodík 803 mg
170% Bílkoviny 96 g

Kuře Marengo s krevetami postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme osolené, naporcované kuře a 10-12 minut po obou stranách opékáme. Opečené maso vyjmeme. Do pánve přidáme očištěné šalotky a zprudka je smažíme 8 minut. Vyjmeme na papírovou utěrku.

2

Ze šťávy v pánvi sebereme kromě jedné lžíce všechen tuk, přisypeme mouku a zlehka ji opékáme 3-5 minut. Postupně přilijeme vývar a víno, promícháme a povaříme. Přidáme rajčata, očištěné, na 1/4 nakrájené žampiony, rajčatový protlak, rozetřený česnek, snítku petrželky, snítku tymiánu a podle chuti osolíme a opepříme.

3

Do pánve vrátíme šalotky a kuře a pod pokličkou dusíme 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180°C.

4

K téměř měkkému kuřeti přimícháme očištěné krevety a pokrm dusíme ještě 10 minut.

5

Při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept