Jednoduchý recept

Koktejl z hlávkového zelí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54034

Ingredience

3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
300 g Zelí hlávkové bílé
Zálivka
3 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Jogurt bílý
3 polévková lžíce Kečup ostrý
10 g Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
2% Sacharidy 8 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 269 mg
12% Bílkoviny 7 g

Koktejl z hlávkového zelí postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku s vařící vodou pomalu, pomocí lžíce dáme vejce. Povaříme je 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Potom vejce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2

Hlávkové zelí zbavíme poškozených listu, rozpůlíme, vyřízneme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které poklademe do salátových skleněných mističek.

3

Příprava zálivky: ve vhodné nádobě smícháme dohromady majonézu, kečup, jogurt, hořčici. Promícháme, ochutnáme a podle chutě dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Opět promícháme. Připravenou zálivkou přelijeme každou porci zelí, povrch posypeme nakrájenými vejci. Nakonec porce posypeme nasekaným koprem.

4

Koktejly až do podávání udržujeme v lednici.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept