Jednoduchý recept

Teplá celerová příloha

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54038

Ingredience

500 g Celer řapíkatý
1 polévková lžíce Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
4 kostka Cukr kostkový
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 012kJ
4% Sacharidy 14 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 197 mg
2% Bílkoviny 1 g

Teplá celerová příloha postup přípravy receptu:

1

Očištěný celer nakrájíme na 2 cm kostky. Ve vhodném hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravený celer, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, cukr. Nakonec přimícháme citrónovou šťávu a za stálého míchání na mírném ohni dusíme doměkka. Před dokončením dušení dochutíme solí.

2

Dušením cukr karamelizuje, proto celer dostane hnědou barvu. Hlavně před koncem dušení mícháme často, aby se cukr nepřipálil.

Poznámka

Podáváme jako teplou přílohu k různým druhům pečeného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept