Nudlový salát s avokádem, hruškou a ořechovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudlový salát s avokádem, hruškou a ořechovou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 54048 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
5 ks | Bazalka |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Hrušky |
1 špetka | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
50 ml | Kokosové mléko |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
20 ml | Olej olivový |
50 ml | Olej z vlašských ořechů |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
100 g | Ořechy vlašské |
4 ks | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2,4 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 153,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Bazalka, Citrony, Cukr krupice, Hrušky, Kari koření, Kmín celý, Kokosové mléko, Ořechy vlašské, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Olej z vlašských ořechů, Omáčka sójová, Oregano čerstvé, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nudlový salát s avokádem, hruškou a ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme nudle. Mouku prosejeme na vál, uprostřed vytvoříme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme žloutek, přilijeme trochu vlažné vody a zpracujeme na hladké těsto. Vyválíme tenký bochánek, zabalíme do fólie a při pokojové teplotě necháme odpočinout cca 30 minut. Poté jej rozkrojíme na 4 části a ty vyválíme na tenké pruhy. Necháme chvíli oschnout a poprášíme moukou. Pomocí strojku na těstoviny nakrájíme nudle, nemáme-li, krájíme nožem. Nakrájené těstoviny rozprostřeme na pracovní ploše a necháme zaschnout. Těstoviny vaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou doměkka. Mezitím občas promícháme. Scedíme, propláchneme teplou vodou, pokapeme oříškovým olejem a opatrně v sítu prohodíme. |
2 | Hrušku omyjeme, překrojíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na tenké měsíčky. Avokádo po obvodu nařízneme, rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme slupku. Dužinu pokrájíme na plátky. Bazalku a oregano propláchneme a naskáme na proužky. Zakápneme citronovou šťávou, mírně osolíme, dle chuti můžeme přidat worcesterskou omáčku. |
3 | Na omáčku rozpálíme v pánvi olivový olej a orestujeme na něm nakrájený zázvor. Přisypeme kari a podlijeme vodou. Přivedeme k varu, ochutíme cukrem, kmínem, octem, přidáme sójovou omáčku, kokosové mléko a ořechy. Cca 10 minut vaříme, mírně rozmixujeme a znovu krátce povaříme, abychom zredukovali tekutinu. |
4 | Těstoviny smícháme s ostatními surovninami, naaranžujeme je doprostřed talířů, pokapeme ořechovou omáčkou a servírujeme při pokojové teplotě. |