Recept

Kuřecí prsa s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Kuřecí prsa s houbovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 54054
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibulka jarní
800 g Kuřecí prsa
40 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká
20 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
160 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
180 ml Vývar drůbeží
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 388kJ
3% Sacharidy 9 g
44% Tuky 33 g
29% Sodík 575 mg
85% Bílkoviny 48 g
Kuřecí prsa s houbovou omáčkou
  • Kuřecí prsa s houbovou omáčkou
  • 1
  • Kuřecí prsa s houbovou omáčkou
  • 2
  • Vložit obrázek

Kuřecí prsa s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme a opepříme. Bílou část cibulek nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.

2

V pánvi na másle s olejem osmažíme po obou stranách kuřecí prsa zhruba 3 minuty, poté pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme. V průběhu dušení maso obrátíme. Udušené maso přeložíme na talíř a udržujeme v teple.

3

Do výpeku přidáme žampiony s cibulkami a za stálého míchání zhruba 4 minuty smažíme. Poté přimícháme mouku, zarestujeme ji a rozředíme vývarem. Na mírném plameni omáčku vaříme. Po pěti minutách zašleháme smetanu, přidáme maso a ještě povaříme. Omáčku podle chuti osolíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuřecí prsa s houbovou omáčkou
Různé houby máme rádi, tak je dělávám v různých úpravách. Z kuřecích prsou jsem udělala plátky, není je třeba tak dlouho připravovat. Na porci počítám většinou 120 g masa a stačí nám. Ve výpeku jsem připravila a podusila žampiony s cibulkou, ale z mouky jsem připravila zvlášť jíšku a tu rozředila vývarem a smetanou podle potřeby a nechala důkladně provařit za častého prošlehávání metličkou. Nakonec jsem přidala žampionovou směs, maso a nechala jen prohřát. Mouky jsem použila o trochu více, máme rádi více omáčky. Smetana půjde použít i 12 %, kdo chce jídlo trochu odlehčit. Z koření půjde použít i např. drcený kmín a místo jarní cibulky běžná cibule. Jídlo bylo fajn, ale nedávala bych mouku k žampionům ale na části tuku bych připravila maso + žampiony a na další části bych udělala zmíněnou jíšku. Takže za sebe postup uvedený v receptu nemůžu doporučit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept