Kuřecí prsa s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s ricottou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 54055 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule červená |
800 g | Kuřecí prsa |
20 ml | Olej olivový |
20 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Pesto |
100 g | Rajčata |
120 g | Ricotta |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 812,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Olej rostlinný, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Ricotta, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí prsa s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a do každého uděláme zářez, aby vznikla kapsa. V misce promícháme lžíci pesta s ricottou. |
2 | Do zářezů v mase vložíme díl sýrové směsi a sepneme jehlou. Plněná prsa opepříme, naskládáme na rostlinným olejem vymazaný grilovací plech, masové kapsy potřeme olivovým olejem a grilujeme zhruba 16 minut, během grilování maso obrátíme. |
3 | Plátky veky potřeme zbývajícím pestem a vložíme pod gril. Grilujeme dozlatova. |
4 | Rajčata s cibulí a česnekem nakrájíme na kostičky, přidáme drobně nakrájenou bazalku. |
5 | Maso podáváme s rajčatovou směsí a grilovanou vekou. |