Jednoduchý recept

Kachní prsa v zázvorové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 54060
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Kachní prsa
40 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet malinový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Pórek
2 polévková lžíce Sirup zázvorový
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar drůbeží
30 g Zázvor celý
30 g Zázvor nakládaný
300 ml Zázvorové víno

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 273kJ
6% Sacharidy 23 g
24% Tuky 18 g
26% Sodík 510 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kachní prsa v zázvorové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme a osmažíme nasucho na pánvi dozlatova. Poté přeložíme do pekáče a držíme na teple.

2

V mezičase nakrájíme na nudličky oloupaný zázvor, naložený zázvor nakrájíme nadrobno. Pórek rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.

3

Z pánve, kde jsme smažili maso, odebereme většinu tuku. Ke zbylému tuku přilijeme ocet, přivedeme do varu a přimícháme zázvor, sirup, víno a vývar. Vaříme zhruba 10 minut.

4

Na másle zpěníme pórek, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty. Do zázvorové omáčky vložíme kachní prsa a prohřejeme.

5

Kachnu podáváme s omáčkou a osmaženým pórkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept