Kachní prsa v zázvorové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa v zázvorové omáčce
Kachní prsa v zázvorové omáčce
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 54060 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kachní prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet malinový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Pórek |
2 polévková lžíce | Sirup zázvorový |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
30 g | Zázvor celý |
30 g | Zázvor nakládaný |
300 ml | Zázvorové víno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 626,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Ocet malinový, Pepř černý mletý, Pórek, Sirup zázvorový, Vývar drůbeží, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zázvorové víno nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa v zázvorové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme a osmažíme nasucho na pánvi dozlatova. Poté přeložíme do pekáče a držíme na teple. |
2 | V mezičase nakrájíme na nudličky oloupaný zázvor, naložený zázvor nakrájíme nadrobno. Pórek rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. |
3 | Z pánve, kde jsme smažili maso, odebereme většinu tuku. Ke zbylému tuku přilijeme ocet, přivedeme do varu a přimícháme zázvor, sirup, víno a vývar. Vaříme zhruba 10 minut. |
4 | Na másle zpěníme pórek, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty. Do zázvorové omáčky vložíme kachní prsa a prohřejeme. |
5 | Kachnu podáváme s omáčkou a osmaženým pórkem. |