Jednoduchý recept

Filé gratinované

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Filé gratinované 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54073

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
500 g Filé rybí
1 polévková lžíce Hořčice
100 g Kapary
70 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
200 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
300 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 077kJ
5% Sacharidy 17 g
70% Tuky 52 g
25% Sodík 504 mg
142% Bílkoviny 80 g

Filé gratinované postup přípravy receptu:

1

Rybí filé posypeme solí, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odpočívat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na suché pánvičce osmažíme na škvarky. Nakonec přidáme 30 g másla.

2

Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, naskládáme do ní připravené file. Všechny kousky potřeme hořčici, posypeme pepřem. Na každý kousek položíme kolečko zelené papriky, do středu poklademe nasekané kapary. Na kapary položíme připravené škvarky. Nakonec vše přelijeme smetanou, posypeme jemně nastrouhaným sýrem.

3

Naplněnou zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby, kde filé zapékáme 30 minut. Vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na jednotlivé porce, poklademe je na talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept