Jednoduchý recept

Telecí nudličky podávané po curyšsku

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54082

Ingredience

125 ml Masový vývar
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
600 g Telecí kotlety
125 ml Víno bílé
4 ks Šalotka
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 385kJ
10% Sacharidy 38 g
37% Tuky 28 g
19% Sodík 387 mg
73% Bílkoviny 41 g

Telecí nudličky podávané po curyšsku postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené telecí kotlety nakrájíme na cca 1 centimetr široké nudličky, které osolíme a opepříme.

2

Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky.

3

Oloupeme šalotku a pokrájíme ji na drobné kostičky.

4

V hlubší pánvi rozehřejeme olej a dvě třetiny másla. Vhodíme na něj masové nudličky, promícháme a zprudka opečeme 4 minuty. Potom je opečené vyjmeme z pánve.

5

Vložíme do pánve zbytek másla a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme žampiony, které opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme k masovým nudličkám.

6

Slijeme z pánve tuk a bílým vínem rozředíme připečeniny. Povaříme, přilijeme masový vývar, zahustíme moukou a vlijeme smetanu. Vmícháme žampiony s masem a chvílí prohřejeme. Maso v omáčce už se nesmí vařit, aby neztuhlo.

7

Nakonec nasekáme nadrobno petrželku a pokrm jí před podáváním posypeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept