Jednoduchý recept

Vepřová pečeně podávaná po toskánsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54085

Ingredience

50 g Bazalka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Oregano čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
50 g Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
1 kg Vepřová pečeně
100 g Vepřový bok
250 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek
50 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,024 kcal
Kilojoule 4 285kJ
6% Sacharidy 21 g
106% Tuky 80 g
14% Sodík 275 mg
82% Bílkoviny 46 g

Vepřová pečeně podávaná po toskánsku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Bylinky, tedy petrželku, bazalku, oregano, tymián, rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno a přidáme k česneku a cibuli. Přidáme olej a promícháme.

2

Předehřejeme troubu na 200 °C.

3

Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme směsí oleje a bylin. Maso obložíme na plátky nakrájeným bůčkem a svážeme do rolády.

4

Položíme roládu na rošt a dospod dáme hluboký plech. Pečeme 30 minut, potom přelijeme bílým vínem, ztlumíme teplotu na 160 °C a ještě hodinu dopékáme.

5

Měkké maso vyndáme, necháme chvíli odpočinout a pokrájíme na plátky. Na talíři zalijeme vypečenou šťávou. Nesmíme maso péct příliš dlouho, jinak se vysuší.

Poznámka

Pečeni můžeme podávat i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept