Vepřová pečeně podávaná po bavorsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně podávaná po bavorsku
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54087 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
200 g | Kosti vepřové |
1 ks | Mrkev kořen |
3 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 špetka | Sůl |
1 kg | Vepřové ramínko |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 56,7mg |
Draslík | 386,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 48,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kosti vepřové, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřové ramínko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová pečeně podávaná po bavorsku postup přípravy receptu:
1 | Do vepřového ramínka uděláme šikmé mřížkovité zářezy. Maso osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče kůží dospod, přidáme k němu 200 g vepřových kostí. |
2 | Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostky, očistíme mrkev a pokrájíme na kolečka. Cibuli s mrkví vložíme do pekáče k masu. Zasypeme lžící kmínu a zalijeme vodou. Předehřejeme troubu na 200 °C a pekáč do ní vložíme. Pečeme 30 minut. Potom pečeni obrátíme, ztlumíme teplotu na 180 °C a dopékáme ještě 90 minut. Během pečení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou. |
3 | 30 minut před ukončením pečení potíráme maso směsí horčice rozmíchané v pivu. Měkkou pečeni vyjmeme a odložíme ji, aby odpočinula. Přes síto prolisujeme vypečenou šťávu a podáváme s masem. |