Vepřová pečeně podávaná po andalusku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně podávaná po andalusku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Masový vývar |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
6 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
800 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 189,0mg |
Draslík | 320,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 337,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomeranče, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová pečeně podávaná po andalusku postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osušenou vepřovou krkovici osolíme a opepříme. Nadrobno nasekáme tymián a rozmarýn. Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru. Přidáme 2 lžíce sherry a 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a necháme přes noc marinovat. |
2 | Na pekáči maso ze všech stran opečeme na zbylém olivovém oleji. Přidáme šťávu z pomeranče a zbytek sherry. |
3 | Předehřejeme troubu a 1 hodinu v ní maso pečeme. Během pečení maso přeléváme masovým vývarem. |
4 | Připravíme pánev, ve které zahřejeme máslo a přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. Vaříme, dokud nevznikne hustý sirup. Pak jeden chemicky neošetřený pomeranč nakrájíme na plátky, které prohřejeme v sirupu. |
5 | Maso servírujeme na talíř obložené plátky pomeranče a přelijeme vypečenou šťávou. |