Jednoduchý recept

Vepřová pečeně podávaná po andalusku

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54089

Ingredience

30 g Cukr krupice
250 ml Masový vývar
30 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
6 polévková lžíce Sherry brandy
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
800 g Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 135kJ
8% Sacharidy 29 g
76% Tuky 57 g
16% Sodík 321 mg
51% Bílkoviny 29 g

Vepřová pečeně podávaná po andalusku postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou vepřovou krkovici osolíme a opepříme. Nadrobno nasekáme tymián a rozmarýn. Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru. Přidáme 2 lžíce sherry a 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a necháme přes noc marinovat.

2

Na pekáči maso ze všech stran opečeme na zbylém olivovém oleji. Přidáme šťávu z pomeranče a zbytek sherry.

3

Předehřejeme troubu a 1 hodinu v ní maso pečeme. Během pečení maso přeléváme masovým vývarem.

4

Připravíme pánev, ve které zahřejeme máslo a přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. Vaříme, dokud nevznikne hustý sirup. Pak jeden chemicky neošetřený pomeranč nakrájíme na plátky, které prohřejeme v sirupu.

5

Maso servírujeme na talíř obložené plátky pomeranče a přelijeme vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept