Jednoduchý recept

Těstoviny Festonati se sýrem a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 54090

Ingredience

1 hrst Bazalka
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Parmezán
150 g Sýr Čedar
2 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Festonati
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 462kJ
9% Sacharidy 32 g
50% Tuky 38 g
95% Sodík 2 g
73% Bílkoviny 41 g

Těstoviny Festonati se sýrem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Sýry nastrouháme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalotky nakrájíme na malé kousky. Rajčata nakrájíme na menší kousky.

2

Do většího hrnce s dostatečným množstvím osolené vařící vody dáme vařit těstoviny.

3

V nízkém hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm osmahneme za stálého míchání nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájená rajčata a polovinu bazalky, opepříme, osolíme a necháme za občasného míchání 10 minut vařit.

4

V jedné misce smícháme nastrouhaný Čedar a Parmezán, v druhé strouhanku se zbylou bazalkou.

5

Uvařené těstoviny slijeme.

6

Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno rozprostřeme třetinu rajčatové omáčky, na ni dáme třetinu uvařených těstovin, třetinu smíchaných nastrouhaných sýrů a vše opepříme a osolíme. Jednotlivé vrstvy ještě dvakrát zopakujeme, nahoře budou sýry. Ty posypeme směsí strouhanky a bazalky, navrch položíme plátky másla.

7

Zapékací mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 190 stupňů a vše necháme zapékat přibližně 25 minut, dokud se sýry neroztaví. Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept