Těstoviny Festonati se sýrem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Festonati se sýrem a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54090 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
150 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Festonati |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 116,1mg |
Draslík | 819,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Festonati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Festonati se sýrem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Sýry nastrouháme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalotky nakrájíme na malé kousky. Rajčata nakrájíme na menší kousky. |
2 | Do většího hrnce s dostatečným množstvím osolené vařící vody dáme vařit těstoviny. |
3 | V nízkém hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm osmahneme za stálého míchání nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájená rajčata a polovinu bazalky, opepříme, osolíme a necháme za občasného míchání 10 minut vařit. |
4 | V jedné misce smícháme nastrouhaný Čedar a Parmezán, v druhé strouhanku se zbylou bazalkou. |
5 | Uvařené těstoviny slijeme. |
6 | Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno rozprostřeme třetinu rajčatové omáčky, na ni dáme třetinu uvařených těstovin, třetinu smíchaných nastrouhaných sýrů a vše opepříme a osolíme. Jednotlivé vrstvy ještě dvakrát zopakujeme, nahoře budou sýry. Ty posypeme směsí strouhanky a bazalky, navrch položíme plátky másla. |
7 | Zapékací mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 190 stupňů a vše necháme zapékat přibližně 25 minut, dokud se sýry neroztaví. Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |