Recept

Vepřová pečeně po balkánsku

  • Srbsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54098

Ingredience

1 ks Celer bulvový
4 ks Feferony
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
0,5 kávová lžička Protlak rajčatový
50 g Rozmarýn čerstvý
150 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
800 g Vepřová kýta
125 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 843 kcal
Kilojoule 3 526kJ
6% Sacharidy 23 g
306% Tuky 229 g
34% Sodík 671 mg
85% Bílkoviny 48 g

Vepřová pečeně po balkánsku postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou vepřovou kýtu osolíme a opepříme. Feferonky nakrájíme na nudličky. Špičkou nože děláme vpichy do masa a vkládáme do nich feferonky. Rozetřeme 2 stroužky česneku a potřeme jím maso. Potom kýtu obalíme v plátcích slaniny a zavážeme potravinářskou nití jako roládu.

2

Vlijeme do pekáče olej, maso na něm opečeme ze všech stran a přidáme 125 ml vody.

3

Předehřejeme troubu na 180 °C. Pekáč s masem vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Během pečení přeléváme maso šťávou.

4

Mrkev, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninové kostičky přidáme v polovině pečení k masu. Vložíme k masu ještě rajčatový protlak, tymián, rozmarýn a bílé víno.

5

Hotové maso vyndáme z pekáče a necháme odpočinout.

6

Šťávu přecedíme přes síto a podáváme s masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept