Hřbet jehněčí na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřbet jehněčí na bylinkách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Estragon |
1,2 kg | Jehněčí hřbet |
20 g | Kerblík |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
2 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
20 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar jehněčí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 418,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Estragon, Jehněčí hřbet, Kerblík, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hřbet jehněčí na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 250 °C. Omyjeme a osušíme maso. Osolíme je a opepříme a povrch potřeme částí oleje. Přivážeme k masu rozmarýn a tymián. |
2 | Omyjeme rajčata a pokrájíme je na čtvrtiny. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Cibuli s rajčaty rozložíme na hlubší plech, na který položíme rošt s jehněčím masem. Pečeme 20 minut. |
3 | Očistíme žampiony a pokrájíme je na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Cibuli s česnekem vložíme na hlubší pánev a přidáme žampiony. Podusíme na zbytku oleje. Odstavíme a necháme vychladnout. |
4 | Bylinky, tedy petržel, kerblík, bazalku a estragon nasekáme nadrobno. Společně s parmezánem, žloutky a strouhankou přidáme k žampionům a vytvoříme roztíratelnou hmotu. Osolíme ji a opepříme. |
5 | Jehněčí hřbet vyjmeme, potřeme bylinkovou směsí a vrátíme zpět do pekáče. 10 minut zapékáme. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. |
6 | K vypečené šťávě přilijeme víno a vývar. Povaříme a šťávu se zeleninou prolisujeme přes síto. Svaříme šťávu do zhoustnutí a servírujeme společně s masem. |