Tmavá omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tmavá omáčka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54151 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Masový vývar |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 173,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tmavá omáčka postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve přepustíme máslo, poté do něj přimícháme mouku, kterou opražíme dohněda. |
2 | Cibuli nasekáme najemno a na oleji necháme zezlátnout, poté jí vmícháme do opražené mouky. Přilijeme vývar, ochutíme solí a pepřem, vaříme zakryté zhruba 30 minut. |
Poznámka
Omáčku podáváme k vařenému masu.