Jednoduchý recept

Ovoce s krupicovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 54154

Ingredience

100 g Borůvky
1 polévková lžíce Citronová kůra
2 ml Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Jahody zahradní
150 g Krupice dětská
1 l Mléko plnotučné
30 g Máslo čerstvé
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 066kJ
7% Sacharidy 25 g
19% Tuky 15 g
6% Sodík 124 mg
10% Bílkoviny 6 g

Ovoce s krupicovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve dáme do 5 dl mléka krupici, promícháme a necháme 15 minut nabobtnat. Ve vhodném kastrůlku osolíme zbylé mléko, přidáme krupicový cukr a přivedeme k varu. Do vroucího mléka za stálého míchání přimícháme nabobtnalou krupici. Pokračujeme stálým mícháním ve vaření 10 - 15 minut, až krupice zahoustne. Potom ji stáhneme ze sporáku a ještě do horké vmícháme jemně nastrouhanou citrónovou kůru s citrónovou šťávou, máslo a vanilkový cukr. Krupici vyšleháme na hladkou pěnu.

2

Dortovou formu opláchneme studenou vodou a krupicovou pěnu vlijeme do formy. Necháme vychladnout a ztuhnout.

3

Ztuhlou pěnu vyklopíme, krájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talířky. Bohatě ozdobíme jahodami a borůvkami, povrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Poznámka

Vhodný je v letním období, jako osvěžující moučník. Podáváme dobře vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept