Jednoduchý recept

Pepřová omáčka s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54155

Ingredience

1 kávová lžička Bobkový list
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 ml Víno portské
400 ml Víno červené
200 ml Vývar telecí
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 457kJ
17% Sacharidy 60 g
56% Tuky 42 g
25% Sodík 493 mg
15% Bílkoviny 8 g

Pepřová omáčka s vínem postup přípravy receptu:

1

V hrnci smícháme víno červené, portské, vývar, nasekanou šalotku, černý pepř, bobkový list, tymián a vaříme dokud se polovina objemu nevyvaří.

2

Hotovou směs propasírujeme přes síto, poté vmícháme máslo.

3

Omáčku znovu zahřejeme, přidáme zelený pepř, který jsme opláchli teplou vodou, ochutíme solí a můžeme servírovat.

Poznámka

Nejlepší je použít nakládaný zelený pepř.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept