Pepřová omáčka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřová omáčka s vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54155 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Bobkový list |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
400 ml | Víno červené |
100 ml | Víno portské |
200 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Víno portské, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pepřová omáčka s vínem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci smícháme víno červené, portské, vývar, nasekanou šalotku, černý pepř, bobkový list, tymián a vaříme dokud se polovina objemu nevyvaří. |
2 | Hotovou směs propasírujeme přes síto, poté vmícháme máslo. |
3 | Omáčku znovu zahřejeme, přidáme zelený pepř, který jsme opláchli teplou vodou, ochutíme solí a můžeme servírovat. |
Poznámka
Nejlepší je použít nakládaný zelený pepř.