Těstovinové lívance se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové lívance se zeleninou
Těstovinové lívance se zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 54188 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Kukuřice |
50 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Vermicelli |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 217,8mg |
Draslík | 336,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 759,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 16% (pochoutková), Těstoviny Vermicelli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstovinové lívance se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jadřinec, opláchneme ji studenou vodu a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Očistěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky. |
2 | Klasy kukuřice uvaříme v 300 ml mírně osolené vody, pak je ochladíme studenou vodou, okrájíme z nich zrna a necháme je okapat. |
3 | Do hrnce s osolenou vroucí zbylou vodou dáme vařit těstoviny. Těstoviny uvařené podle návodu na obalu al dente scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. |
4 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce v něm osmažíme nakrájenou papriku. |
5 | V míse ušleháme vajíčka, smetanu a mouku. Pak přidáme zrna kukuřice a kostičky osmažené papriky, podle chuti opepříme a osolíme. Směs přendáme do hrnce k těstovinám a vše důkladně promícháme. |
6 | Zbývající máslo a 2 lžíce oleje rozehřejeme v pánvi a smažíme v ní z obou stran dozlatova lívanečky, které vytváříme z připravené těstovinné směsi. |
7 | V druhé pánvi rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme kolečka pórku a plátky žampionů. |
8 | Upečené lívanečky rozložíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmažený pórek se žampiony a podáváme. |