Tagliatelle zapečené s bramborami, cibulí a sýrem
55 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej rostlinný
- 400gramůBrambory
- 4kusyCibule
- 200gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody do poloměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2V 1 litru osolené vroucí vody uvaříme těstoviny al dente. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
- 3Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka. Sýr nastrouháme.
- 4V zapékací míse rozehřejeme olej a pak do ní postupně naskládáme vrstvy připravených brambor, cibule, těstovin a sýra. Každou vrstvu opepříme a osolíme. Horní vrstva je ze sýra. Vše na závěr zalijeme smetanou.
- 5Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a zapékáme přibližně 25 minut, až má sýr zlatavou barvu.
- 6Zapečené těstoviny s bramborami, cibulí a sýrem můžeme podávat jako hlavní jídlo, ale také jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.