Pečené kuře na jablkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře na jablkách
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5419 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
3 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
4 kávová lžička | Kari koření |
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 338,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrozinky, Jablka, Kari koření, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Olej olivový, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře na jablkách postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kuře, na čtvrtiny naporcujeme, ze všech stran osolíme a dáme do pekáče. |
2 | Rozmícháme v oleji tři lžičky kari koření a maso směsí potřeme. Zbavíme jablka jadřinců a slupky a nakrájíme na kostičky. Oloupeme a na půl kolečka nakrájíme cibuli. |
3 | Jablky a cibulí obložíme kuře, posypeme rozinkami, poprášíme lžičkou kari koření a podlijeme trochou vývaru. |
4 | Pečeme 1,5 hodiny, a občas podlijeme zbylým vývarem. |
5 | Kuře poté vyndáme, výpek zalijeme smetanou, přivedeme k varu, zaprášíme jíškou, povaříme a osolíme. |