Sekaná pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná pečeně
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 542 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
10 g | Česnek |
40 g | Cibule |
150 g | Hovězí maso přední |
100 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka polohrubá |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina vepřová |
90 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
80 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
220 g | Vepřový bok |
150 g | Vepřový ořez |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 70,6mg |
Draslík | 185,2mg |
Vláknina | 885,0mg |
Vitamín A | 32,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Vepřový ořez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná pečeně postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso omyjeme, mírně osolíme a jemně umeleme s cibulí. Za postupného přilévání studené vody vymícháme na lepkavou hmotu. |
2 | Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a polovinu na hrubo umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostičky. |
3 | Do masové hmoty přidáme strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosátou mouku, umletý i nakrájený bůček a slaninu. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme šišky, které vkládáme do pekáče vytřeného tukem. |
4 | Po krátkém zapečení sekanou podlijeme trochou vody a za občasného přelévání šťávou (výpekem) a dolévání vody ji upečeme do zlatavé barvy. |
5 | Nakonec upečenou sekanou vyjmeme, výpek rozředíme vodou, přisolíme, přecedíme a převaříme. |
Recept jsem si vybrala pro jeho jednoduchost. Je snadný a rychlý a na závěr je i chutný. Pekla jsem větší šišky pro početnější návštěvu a všem tak chutnalo, že nic nezbylo :). Mohu recept jen doporučit.