Jednoduchý recept

Sekaná pečeně

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sekaná pečeně 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 542

Ingredience

40 g Cibule
150 g Hovězí maso přední
100 ml Mléko polotučné
30 g Mouka polohrubá
1 g Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
90 g Strouhanka
20 g Sůl
80 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
220 g Vepřový bok
150 g Vepřový ořez
150 ml Voda pitná
10 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 240kJ
2% Sacharidy 8 g
32% Tuky 24 g
46% Sodík 921 mg
19% Bílkoviny 11 g

Sekaná pečeně postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso omyjeme, mírně osolíme a jemně umeleme s cibulí. Za postupného přilévání studené vody vymícháme na lepkavou hmotu.

2

Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a polovinu na hrubo umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostičky.

3

Do masové hmoty přidáme strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosátou mouku, umletý i nakrájený bůček a slaninu. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme šišky, které vkládáme do pekáče vytřeného tukem.

4

Po krátkém zapečení sekanou podlijeme trochou vody a za občasného přelévání šťávou (výpekem) a dolévání vody ji upečeme do zlatavé barvy.

5

Nakonec upečenou sekanou vyjmeme, výpek rozředíme vodou, přisolíme, přecedíme a převaříme.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Sekaná pečeně
Recept jsem si vybrala pro jeho jednoduchost. Je snadný a rychlý a na závěr je i chutný. Pekla jsem větší šišky pro početnější návštěvu a všem tak chutnalo, že nic nezbylo :). Mohu recept jen doporučit.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept