Základní cibulačka s ementálem, jarní cibulkou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní cibulačka s ementálem, jarní cibulkou a pórkem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54212 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bageta |
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
1 l | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 594,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bobkový list, Cibule, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní cibulačka s ementálem, jarní cibulkou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | 4 velké cibule, 4 jarní cibulky a 1 malý pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Ementál nastrouháme, malou bagetu rozkrájíme na plátky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme všechnu cibuli s pórkem a za častého míchání, při mírnější teplotě, osmažíme téměř dorůžova pod pokličkou. Budeme ji zároveň smažit i dusit asi 20 - 25 minut. Poté přilijeme čistý hovězí vývar, přidáme bobkový list a polévku budeme pomalu vařit 30 minut. Dochutíme ji solí, pepřem, nalijeme ji do ohnivzdorných misek, navrch každé misky položíme plátky bagetky, posypeme je sýrem a misky s cibulačkou dáme do předehřáté trouby na 220°C zapéct. Zapékáme přibližně 7 minut, jen do doby, kdy se sýr roztopí. Cibulačku hned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.