Toasty s míchanými vejci a smetanou

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nakrájíme na plátky, pažitku a malou jarní cibulku omyjeme, pažitku drobně pokrájíme, cibulku nakrájíme na tenké kroužky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, na něj rozklepneme vejce. Za stálého míchání je osolíme, ochutíme pepřem a smažíme za stálého míchání tímto způsobem: jakmile začnou tuhnout, odstavíme pánev z plotny (stále mícháme), po několika sekundách znovu postavime pánev na plotnu. Tento proces opakujeme ještě 2 x. Nakonec, když jsou vajíčka dostatečně usmažená (ale ne tuhá), přidáme smetanu s pažitkou, promícháme a odstavíme z plotny.
  • 3
    V druhé pánvi rozpálíme olivový olej, na něm orestujeme plátky rajčat a cibulku, osolíme, opepříme, pokud jsou rajčata kyselejší, posypeme je 2 - 3 špetkami cukru. Restujeme jen minutu, aby změkly. Toasty rozpečeme v předehřáté troubě na do křupava (asi 2 minuty), poté je pokapeme extra olivovým olejem, navrstvíme na ně míchaná vajíčka, ozdobíme rozpečenými rajčaty s cibulkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 4. 2017
Toasty s míchanými vejci a smetanou
Dětem moc chutnalo