Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54217

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 kg Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
200 g Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
450 g Těstoviny Bucatini
4 l Voda pitná
120 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 182kJ
26% Sacharidy 94 g
25% Tuky 19 g
62% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Bucatini se slávkami postup přípravy receptu:

1

Přivedeme k varu asi 4 litry osolené vody ve velkém hrnci. Vsypeme těstoviny a vaříme na skus podle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat a odložíme na teplé místo.

2

Během vaření těstovin očistíme slávky jedlé okartáčováním, otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme česnek, prolisujeme a vhodíme na rozpálený olej v hrnci nebo pánvi. Necháme dusit půl minuty.

3

Přidáme mušle i víno do hrnce s česnekem, zakryjeme a zhruba 5 minut vaříme, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyndáme a vyřadíme ty, které se neotevřely. Do šťávy ze slávek a vína přimícháme smetanu, nasekanou bazalku, přisolíme, opepříme dle chuti. Za občasného míchání vaříme 2 minuty. Bucatini rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme omáčkou s mušlemi a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept