Špagety s kuřecím masem a jemnou smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s kuřecím masem a jemnou smetanovou omáčkou
Špagety s kuřecím masem a jemnou smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 54221 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
400 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 878,9mg |
---|---|
Cholesterol | 101,5mg |
Draslík | 415,9mg |
Vláknina | 155,3mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková), Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špagety s kuřecím masem a jemnou smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme. |
2 | Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, za stálého míchání na něm krátce ze všech stran osmažíme kousky kuřecího masa. Pak do pánve přimícháme zasysanou i pochoutkovou smetanu, máslo, vše případně podle chuti opepříme, osolíme a zahříváme, až omáčka začne houstnout. |
4 | Vařené těstoviny scedíme a v míse promícháme s nakrájenou petrželkou, následně do mísy k těstovinám přendáme směs z pánve, vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.