Jednoduchý recept

Těstoviny se sýrovou omáčkou a květákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 54223

Ingredience

1 ks Květák
2 dl Mléko polotučné
1 hrst Pažitka
25 g Sýr Parmezán
300 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny konzumní
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 729kJ
25% Sacharidy 90 g
26% Tuky 19 g
19% Sodík 384 mg
57% Bílkoviny 32 g

Těstoviny se sýrovou omáčkou a květákem postup přípravy receptu:

1

Květák opláchneme studenou vodou, rozdělíme na růžičky, které necháme vařit do měkka v osolené vařící vodě, poté scedíme a necháme okapat. Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.

2

Pažitku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme, Parmezán nastrouháme na jemno.

3

V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, k němu přimícháme mléko a uvařený květák.

4

Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným Parmezánem, jemně nasekanou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít různé druhy tzv. krátkých těstovin - vřetena, mušličky, kolínka...

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept