Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 sushi kornoutky 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54228
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 dl Omáčka sojová - Tamari
10 ks Řasa Nori
300 g Rýže na sushi
0,5 kávová lžička Wasabi pasta
1 polévková lžíce Zázvor nakládaný
Náplň
1 ks Hruška asijská nashi
100 g Krab
2 polévková lžíce Majonéza
1 ks Okurka salátová
175 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 451kJ
6% Sacharidy 21 g
29% Tuky 21 g
77% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g
sushi kornoutky

Sushi kornoutky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme rýži. Plátky řasy Nori rozdělíme na polovinu.

2

V hlubším talíři smícháme maso z tuňáka a majonézu. Nakrájíme okurku i hrušku nashi na tenká kolečka. Krabí maso rozkrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, pastu wasabi a zázvor připravíme na stůl společně s dalšími surovinami. Nachystáme misku s vodou a octem k namočení rukou při tvarování rýže.

3

Do ruky vezmeme plát řasy čtvercového tvaru, doprostřed umístíme lžící rýži, přidáme maso z tuňáka, okurku, hrušku a krabí maso, opatrně zavineme.

4

Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a pastou wasabi.

Poznámka

Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
sushi kornoutky
S majonézou opatrně, směs s tuňákem nesmí být příliš řídká!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept