Smažené dary z moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené dary z moře
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54239 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
4 plátek | Dýně |
8 ks | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Lilek |
200 g | Losos - filety |
1 ks | Paprika žlutá |
4 ks | Petržel - nať |
4 ks | Řasa Nori |
200 g | Sépie |
4 ks | Shiitake houby |
Těstíčko | |
---|---|
130 g | Mouka polohrubá |
40 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Omáčka | |
310 ml | Granule dashi |
80 ml | Omáčka sojová - Tamari |
60 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
Přísady | |
70 g | Ředkev |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Smažené dary z moře | |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 84,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Lilek, Losos - filety, Paprika žlutá, Sépie, Shiitake houby, Sůl, Voda pitná, Ředkev, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Petržel - nať, Řasa Nori, Mouka polohrubá, Solamyl - bramborový škrob, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené dary z moře postup přípravy receptu:
1 | Krevety očistíme, do každé uděláme tři řezy, otočíme je bříšky dolů a zatlačíme, aby se narušila jejich struktura, krevety se potom nebudou kroutit. Plátky sépie i lososa rozkrájíme na kousky 3 x 3 cm. Připravené mořské plody dáme odležet do ledničky. |
2 | Do hlubší pánve nalijeme olej, rozpálíme. Všechny suroviny kromě řas Nori a lístků petržele obalíme v těstíčku z mouky, vody, soli a škrobu. |
3 | Do první várky těstíčka namočíme cibuli s dýní a ihned je ponoříme do oleje. Takto smažíme i další kousky zeleniny. Následně je necháme odkapat na ubrousku. V těstíčku obalíme plody moře a necháme je smažit, dokud nebudou do zlatova. |
4 | Do menší misky smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku a povaříme. |
5 | Smažené kousky namáčíme do omáčky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.