Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54239

Ingredience

0,5 ks Cibule
4 plátek Dýně
8 ks Krevety tygří - loupané
1 ks Lilek
200 g Losos - filety
1 ks Paprika žlutá
4 ks Petržel - nať
4 ks Shiitake houby
200 g Sépie
4 ks Řasa Nori
Těstíčko
130 g Mouka polohrubá
40 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
300 ml Voda pitná
Omáčka
310 ml Granule dashi
80 ml Omáčka sojová - Tamari
60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
Přísady
1 kávová lžička Zázvor mletý
70 g Ředkev
Smažené dary z moře
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 065kJ
23% Sacharidy 82 g
9% Tuky 7 g
80% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 37 g

Smažené dary z moře postup přípravy receptu:

1

Krevety očistíme, do každé uděláme tři řezy, otočíme je bříšky dolů a zatlačíme, aby se narušila jejich struktura, krevety se potom nebudou kroutit. Plátky sépie i lososa rozkrájíme na kousky 3 x 3 cm. Připravené mořské plody dáme odležet do ledničky.

2

Do hlubší pánve nalijeme olej, rozpálíme. Všechny suroviny kromě řas Nori a lístků petržele obalíme v těstíčku z mouky, vody, soli a škrobu.

3

Do první várky těstíčka namočíme cibuli s dýní a ihned je ponoříme do oleje. Takto smažíme i další kousky zeleniny. Následně je necháme odkapat na ubrousku. V těstíčku obalíme plody moře a necháme je smažit, dokud nebudou do zlatova.

4

Do menší misky smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku a povaříme.

5

Smažené kousky namáčíme do omáčky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept