Recept

Rýže s krájenou omeletou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54240

Ingredience

100 g Bambusové výhonky konzervované
150 g Hrášek
100 g Mrkev kořen
80 ml Olej sezamový
40 ml Omáčka sójová
40 ml Omáčka ústřicová
50 g Pažitka
350 g Rýže jasmínová
250 g Shiitake houby
7 g Sůl
40 ml Tamarindová šťáva
4 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 483kJ
21% Sacharidy 75 g
114% Tuky 86 g
60% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Rýže s krájenou omeletou postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme, necháme okapat a v půl litru osolené vody vaříme 15 - 20 minut, přebytečnou tekutinu slijeme. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a houby nakrájené nadrobno restujeme tak dlouho, až se všechna tekutina odpaří. Přidáme mrkev pokrájenou na nudličky, okapaný hrášek, bambusové výhonky, 5 minut podusíme, wok odstavíme. Na ploché pánvi usmažíme omeletu z ušlehaných vajec se solí, necháme ji vychladnout a rozkrájíme na proužky. Zeleninu ve woku prohřejeme, smícháme s hotovou rýží, ochutíme omáčkami a šťávou. Rozdělíme na misky, ozdobíme proužky omelety a posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept