Recept

Vařený pstruh ve vývaru

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54245

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr moučkový
250 ml Granule dashi
60 ml Omáčka sojová - Tamari
1000 g Pstruh
125 ml Víno Saké
80 ml Víno rýžové japonské - Mirin
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 075kJ
6% Sacharidy 20 g
22% Tuky 17 g
58% Sodík 1 g
98% Bílkoviny 55 g

Vařený pstruh ve vývaru postup přípravy receptu:

1

Do velké hluboké pánve nalijeme mirin, saké, sójovou omáčku, zázvor, cukr a dashi. Povaříme dokud se cukr nerozpustí.

2

Do ryby uděláme z každé strany tři zářezy. Ryby vložíme do pánve se šťávou a necháme vařit asi 7 minut.

3

Pokud rybu vaříme vcelku, nemusíme ji otáčet aby se nerozlomila, ale jen ji podléváme vývarem.

4

Takto uvařenou rybu přendáme na talíř, přelijeme vývarem a posypeme nakrájenou šalotkou.

Poznámka

Můžeme podávat s nastrouhanou kedlubnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept