Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54249

Ingredience

8 ks Brambory rané
4 ks Cibulka jarní
2 l Granule dashi
150 g Houba shimeji
400 g Kedlubna
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Pasta shiro miso
100 g Sójová pasta Miso
600 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
750 g Tuňák obecný
80 ml Víno Saké
60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
250 g Zelí čínské
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 319kJ
10% Sacharidy 35 g
59% Tuky 44 g
48% Sodík 968 mg
111% Bílkoviny 62 g

Tuňák s miso omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kedlubnu zbavíme tvrdé slupky a nakrájíme na kolečka.

2

Ve větším rendlíku smícháme dashi granule s vodou, miso, saké, mirin, sójovou omáčku a povaříme. Přihodíme kousky kedlubny, brambor a vaříme dokud brambory a zelenina nebude měkká. Nakonec snížíme teplotu a přidáme nakrájenou jarní cibulku a zelí. Necháme povařit asi 4 minuty.

3

Přihodíme maso z tuňáka, houby a necháme vařit dalších 5 minut. Potom přidáme kousky ovčího sýra a vaříme dokud se tuňák neuvaří a sýr neprohřeje.

4

Rendlík odstavíme a přimícháme kousky másla a lžíci miso pasty. Takto hotovou polévku ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept