Recept

Panenka s bylinkovým kabátkem na grilu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54264

Ingredience

3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
700 g Vepřová panenka
5 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Grilované cibule
8 ks Cibule lahůdková
1,5 polévková lžíce Olej chilli

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 078kJ
1% Sacharidy 3 g
14% Tuky 11 g
40% Sodík 808 mg
64% Bílkoviny 36 g

Panenka s bylinkovým kabátkem na grilu postup přípravy receptu:

1

Z omytých bylinek (šalvěj, rozmarýn a tymián) setřepeme vodu, drobně je pokrájíme, vložíme do podlouhlé misky. Očištěné stroužky česneku pokrájíme též nadrobno a přidáme k bylinkám. Maso osolíme, opepříme z každé strany, obalíme v bylinkách, poté ho zabalíme do potravinářské fólie tak, aby se maso dobře stáhlo - vytvoříme rovnoměrný "váleček". Necháme v chladničce marinovat 12 - 16 hodin. Před přípravou pečení maso necháme rozbalené při pokojové teplotě 15 minut, mezitím očistíme a omyjeme lahůdkové cibulky, které potřeme chilli olejem.

2

Podle tloušťky masa grilujeme při mírnější teplotě (160°C - 200°C) přibližně 5 minut z každé strany. Ugrilovanou panenku zabalíme do alobalu, necháme "odpočinout" 4 - 5 minut, potom bude křehká a šťavnatá. Když ji nakrájíme na plátky, uvnitř by měla mít slabě růžovou barvu, ale nesmí být syrová. V době, kdy maso "odpočívá", ugrilujeme lahůdkové cibulky i s natí.

3

Na mísu poklademe panenku nakrájenou na plátky, obložíme cibulkami a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept