Recept

Smažený květák v sýrovém těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Smažený květák v sýrovém těstíčku 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54275

Ingredience

1 ks Citrony
500 g Květák
1 špetka Sůl
Na těstíčko
0,5 kávová lžička Kari koření
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
50 ml Omáčka tatarská
125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
30 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 236kJ
8% Sacharidy 29 g
21% Tuky 16 g
11% Sodík 211 mg
20% Bílkoviny 11 g

Smažený květák v sýrovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Očistíme květák, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky.

2

Přivedeme k varu osolenou vodu, povaříme v ní růžičky květáku. Děrovanou naběračkou je vyndáme a necháme okapat. Zakápneme je šťávou vymačkanou z citronu a necháme odležet.

3

V misce smícháme mouku, sůl, nastrouhaný sýr a kari. Přidáme žloutek, rozpuštěné máslo a pivo, vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

4

V pánvi rozehřejeme olej, předvařený květák máčíme v připraveném těstíčku a smažíme. Z oleje květák vybereme děrovanou naběračkou, položíme na papírové ubrousky, necháme okapat. Podáváme s připravenou tatarskou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Smažený květák v sýrovém těstíčku
Super, květák chutnal mnohem lépe, než ten klasický smažený květák, co všichni známe. Určitě ještě udělám a mnohem raději než květák v trojobalu smile
 
Mr. Krkovička
Smažený květák v sýrovém těstíčku
Složení pivní směsy vzbuzovaly obavy (né že bych měl něco proti pivu :-), ale výsledek předčil očekávání. Pěkně křupavé. A ještě zbude trochu piva po obědě.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept