Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54290

Ingredience

400 g Chléb konzumní
1,5 kg Kuře
3 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
Bylinková směs
1 polévková lžíce Celer - nať
1 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Dresink
150 g Hellmann's Majonéza originál
1 kávová lžička Hořčice
6 ks Kapary
0,5 kávová lžička Ocet vinný
3 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,312 kcal
Kilojoule 5 490kJ
16% Sacharidy 58 g
122% Tuky 91 g
41% Sodík 823 mg
141% Bílkoviny 80 g

Opilé kuře s dresinkem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme si snítky čerstvého tymiánu, šalvěje, petrželové a celerové natě a rozmarýnu. Z bylinek setřepeme vodu, otrháme lístky, drobně je pokrájíme a dáme do hmoždíře. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Přidáme ji k bylinkám spolu s olivovým olejem, solí, pepřem a drceným kmínem. Směs poté v hmoždíři rozdrtíme.

2

Očištěné a omyté kuře osušíme. Ostrým nožem okolo prsou vyřízneme páteř, tak nám vznikne plát masa, který z vnitřní strany potřeme bylinkovou směsí. Kůži kuřete pouze osolíme mořskou solí.

3

Kuře ugrilujeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C až 200°C. Během grilování maso obracíme a poléváme pivem. Hotové ugrilované maso se téměř rozpadá, má zlatohnědou kůrku a z masa by měla téct bílá šťáva.

4

Připravíme si dresink: v misce si vidličkou rozetřeme promyté a okapané kapary, přidáme k nim majonézu Hellmanns, pepř, drobně pokrájenou petrželku, hořčici a pár kapek vinného octu. Vše dobře promícháme, případně dochutíme solí.

5

Hotové kuře naporcujeme a podáváme s dresinkem a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept