Recept

Medové krevetky na grilu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54306

Ingredience

12 ks Krevety tygří - loupané
Marináda
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl mořská
2 stroužek Česnek
Na ozdobu
1 ks Citrony
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
150 g Salát ledový

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 115 kcal
Kilojoule 479kJ
5% Sacharidy 20 g
7% Tuky 5 g
25% Sodík 507 mg
4% Bílkoviny 2 g

Medové krevetky na grilu postup přípravy receptu:

1

Hluboce zmražené loupané krevetky necháme přes noc rozmrazit. Druhý den krevetky očistíme, odstraníme jim černé střívko a omyjeme je pod tekoucí vodou. Krevetky poté necháme v sítu okapat a vložíme je do mísy.

2

V menší misce smícháme tekutý med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a čerstvě pomletý pepř. Krevetky promícháme s marinádou a necháme je "odpočívat" asi 1 hodinu.

3

Omytý citron a limetku osušíme a nakrájíme na měsíčky. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a drobné lístky otrháme na ozdobu. Ještě omyjeme listy ledového salátu.

4

Gril rozpálíme až na 300°C. Krevetky poklademe na rošt grilu a grilujeme je z každé strany 2-3 minuty dozlatova (podle velikosti).

5

Krevetky jsou hotové, jakmile se jim tvoří bublinky mezi tělem a hlavičkami.

6

Grilované krevetky položíme na mísu, ozdobíme je listy salátu, citronem, limetkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept