Recept

Restovaná zelenina v sójové omáčce

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54314

Ingredience

4 ks Hlíva ústřičná
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Olej sezamový
0,5 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sezam - semena
90 g Sójové boby
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
90 g Zelí čínské
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 734kJ
6% Sacharidy 21 g
123% Tuky 92 g
2% Sodík 45 mg
18% Bílkoviny 10 g

Restovaná zelenina v sójové omáčce postup přípravy receptu:

1

Do hluboké pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme. Šalotku pokrájíme na jemno a zlehka smažíme na oleji cca 2 minuty.

2

Mrkev rozkrájíme na tenké plátky a přihodíme k šalotce, smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme zázvor, nakrájené houby, papriku a čínské zelí. Restujeme další 3 minuty. Přisypeme sójové boby, Mirin, sójovou omáčku, špetku pepře, dobře promíchíme a vaříme další 2 minuty. Směs posypeme sezamovými semínky a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept