Jednoduchý recept

Vafle z brambor

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54320

Ingredience

1 kg Brambory
3 l Olej rostlinný
3 špetka Sůl
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 941 kcal
Kilojoule 3 935kJ
9% Sacharidy 31 g
120% Tuky 90 g
12% Sodík 249 mg
11% Bílkoviny 6 g

Vafle z brambor postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oškrábeme brambory. Přichystáme si ozdobný zubatý nůž, nebo máme-li ozdobné zubaté struhadlo. Krájíme brambory nožem nebo strouháme struhadlem na ozdobné tenké plátky v podobě vafle. Vždy pak otočíme bramboru o 90°, aby vroubky tvořily křížový vzorek.

2

Pokrájené vafle vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda. Opatrně je osušíme.

3

Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a smažíme bramborové vafle 5 minut dokřupava. Necháme okapat přebytek oleje, osolíme a ihned servírujeme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept