Kebab ze sekané na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab ze sekané na grilu
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54321 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Pečivo pšeničné jemné tukové |
Kebab | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso přední |
1,5 kávová lžička | Kmín římský |
2,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřový bok |
Tzatziky | |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Jogurt bílý choceňský smetanový |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
300 g | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 610,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 351,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Hovězí maso přední, Kmín římský, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřový bok, Česnek, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pečivo pšeničné jemné tukové, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Jogurt bílý choceňský smetanový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kebab ze sekané na grilu postup přípravy receptu:
1 | Očistíme 2 cibule, drobně je pokrájíme a 1 zpěníme dorůžova na 1 lžíci sádla. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji nadrobno. Čerstvé oregano omyjeme a velmi drobně pokrájíme. |
2 | Vepřové a hovězí maso omyjeme, osušíme a pomeleme nahrubo na masovém strojku. V míse ho promícháme s drceným římským kmínem, čerstvě pomletým pepřem, solí, chilli papričkou, oreganem, osmaženou i syrovou cibulí. Směs důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odpočinout. Poté mokrýma rukama vytvarujeme placičky silné asi 2 cm. |
3 | Mezitím si připravíme vlastní tzatziky: do mísy dáme kvalitní smetanový hustý jogurt (Choceňský). Omyjeme kopr, salátovou okurku a očistíme česnek. Kopr drobně pokrájíme, oloupanou okurku nastrouháme, česnek prolisujeme a vše přidáme k jogurtu. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou, důkladně promícháme s olivovým olejem a dáme na chvíli do chladničky. Připravíme masové placičky - kebaby, dáme je na středně rozpálený rošt grilu (180°C-200°C) a pečeme asi 3 minuty z každé strany dozlatohněda. Poté je během pečení 1x z každé strany potřeme chilli olejem. |
4 | Ke kebabům na talíře rozdělíme tzatziki a podáváme k nim křupavé pečivo. |
Poznámka
1